Girls, pretty girls

De blonde meid uit het regiehok bleek Angelique te heten. Daar kwam ik achter toen het scharminkel uit mijn klas opeens in tranen voor mijn neus stond. Tot nu toe had ze niet veel belangstelling getoond voor mij, dus er moest wel iets aan de hand zijn dat Santje, zoals iedereen haar noemde, maar wat een afkorting was van Sandra, opeens huilend in mijn armen viel.

‘Jean-Paul is een schoft!’ snikte ze.

Ik had een zeker vermoeden, maar om haar meisje haar verhaal te kunnen laten vertellen vroeg ik toch: ‘Hoezo dan?

‘Hij heeft, achter mijn rug om, gezoend met mijn zus Angelique. Terwijl wij verkering hadden!’

‘Had jij verkering met Jean-Paul?’

‘Ja, wij gingen met elkaar om, totdat zij ertussen kwam! En nu is het uit, want dit pik ik niet!’

Ik liet het meisje uithuilen op mijn schouder. ‘Wat gemeen zeg!’ zei ik begripvol.

‘Die gozer deugt gewoon niet!’ brulde het kind nu nog harder. Haar wangen waren vuurrood en haar ogen klein en opgezwollen van het nachtenlang huilen. Het maakte haar nog onaantrekkelijker dan ze al was.

‘Hij heeft mij iets geflikt,’ zei ze, ‘en hij zal ervoor boeten!’

Ik begreep dat goede raad nu duur was en klopte alleen nog maar bemoedigend op Santjes schouder. ‘Zo en nu gaan we maar weer eens naar de les,’ zei ik en stond alvast op.

Santje slofte als een geslagen hond achter mij aan: ‘Het leven heeft geen zin meer voor mij!’ kermde ze.

——————–

Iedere keer dat zij het meisje zag moest zij aan dit zinnetje denken.

Dat een jongen een meisje tot zulke gedachten kon brengen was beangstigend.
Jean-Paul was wat mij betreft een no-go-area geworden, een Bermudadriehoek voor verliefde meisjes, een zwart gat in de tijd waarin je spoorloos kon verdwijnen. Ik beet op mijn lip als ik hem in de verte zag naderen en huiverde, om vervolgens opzij te stappen en een andere route te nemen. En alsof Jean-Paul werd aangetrokken door een geheim dat hij perse wilde ontrafelen bleef hij maar nieuwsgierig om mij heen draaien en probeerde steeds oogcontact te maken terwijl hij mij op de dansvloer de pas afsneed.

‘Girls, Pretty girls, with sunshine in their hair, the perfume that they wear, girls are everywhere…!’* klonk het uit de muziekboxen. Zweetdruppels parelden langs zijn voorhoofd terwijl hij zich helemaal overgaf aan de dromerige bedwelming van deze zomerhit die inmiddels toch wel zijn lijflied moest zijn.

Ik moest erom lachen en voelde mij oppermachtig dat hij Angelique kennelijk helemaal vergeten was. Het leek zoiets als het niet eten van broodjes met roomboter of het niet drinken van bekers chocolademelk. Ik zweefde dagenlang door de gangen van het schoolgebouw op een wolk van uitgestelde honger, kon mij nauwelijks nog concentreren op de lesstof, maar was trots op mijzelf dat ik het verlangen naar deze Don Juan zo goed onder controle had.

*Girls

Hey Whatnauts, what’s happenin’?
The moment’s what it is brother
Hey, lets talk about what we recorded and talk about this.
What is that?
Girls
Right on

Girls, I like ‘em fat, I like ‘em tall
Some skinny, some small
I got to get to know them all
Girls, I love the things they know
Love the things they show
Got to be where they go
Pretty girls with sunshine in their hair
The perfume that they wear
Girls are everywhere
I’d like to be on an island with five or six of them fine ones
Even one that ain’t good lookin’
They’re the ones that do the best cookin’
Give me one with a lot of money
Give me two with a lots of honey
Give me three that do them freaky things
Give me four fat mama’s that like to swing
Girls, I love the things they know
Love the things they show
Got to be where they go
Patted girls with sunshine in their hair
The perfume that they wear
Girls are everywhere
Girls, super fine, mighty fine
Sugar and spice and everything nice

I’d like to be a magician, then I could stop wishing
I’d take my magic wand and, “Puff” I’d have big fun
If the guys could see me they’d swear I was Houdini
Before they could count from one to three
I’d have ten girls standing next to me
Girls, I love the things they know
Love the things they show
Got to be where they go
Sweetie girls with sunshine in their hair
The perfume that they wear
Girls are everywhere

Girls, I love the things they know
Love the things they show
Got to be where they go
Pretty girls with sunshine in their hair
The perfume that they wear
Girls are everywhere

Pretty girls, super fine, mighty fine
Sugar and spice and everything nice
Spice, especially nice


2 reacties op “Girls, pretty girls”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: